Concurs Dones que han fet la HISTÒRIA de la Universitat Jaume I

Campanyes Isonomia

Programa  CIUTADANES/ 2013

Amb motiu de “l’Any Europeu de la ciutadania”, la Fundació Isonomia ha engegat el programa CIUTADANES/ 2013, un cicle d’activitats que inclou accions participatives, conferències, fòrums de debat, documents de treball i materials de divulgació, projecció de documentals i exposicions fotogràfiques que permetran una reflexió individual i col·lectiva en el contingut de drets i obligacions de la ciutadania, facilitant la participació i fent visibles les aportacions que les dones han i estan realitzant a la construcció de ciutadania.

Per a aquest 8 de març, anem a impulsar la Concurs Dones que han fet la HISTÒRIA de la Universitat Jaume I que pretén anomenar i fer visibles a les dones que han obert portes en diferents àmbits de la història universitària, reconeixent així la seua aportació a la construcció plena de la ciutadania, també a la Universitat Jaume I.

1.- Què anomenar? Dones que han fet la HISTÒRIA de l’UJI en qualsevol àmbit de la vida universitària: estudiantil, acadèmica, política, laboral, social, educativa, cultural, esportiva… Dones pioneres en algun camp: la primera dona que va acabar uns estudis típicament masculinitzats, la primera doctora honoris causa, la primera degana, la primera que …

2.- Qui hi pot participar? Qualsevol persona de la comunitat universitària que tinga una història que contar. Cada participant podrà presentar una o més històries.

3.- Com participar-hi? Presentant una història sobre alguna dona que incloga: identificació: el títol, la dona i la seua història; localització de la història (any, àrea de treball, etc.) i una foto (adjunta en format gif., tif. o similar) o escanejada (en pdf.).

El format és lliure:

*Una història (relat, entrevista, etc.) d’entre 10 i 20 línies (arial 10, interlineat senzill)

*Un microdocumental (vídeo d’un màxim de 5 minuts)

*Etc.

4.- Fins a quan es poden presentar les històries? Fins al 15/maig/2013

5.- Quin és el premi? La participació amb les històries seleccionades serà convalidable per 0,5 crèdits de lliure configuració. Les històries seleccionades es recolliran en una edició electrònica. Fundació Isonomia realitzarà una acció divulgativa de les Dones que han fet HISTÒRIA de l’UJI.

BasesBases

Història seleccionada
“La historia de π”

Autora: Irene Epifanio López