Fundació Isonomia. 8 de març de 2022

CARTEL-8-març-VAL_GEN_page-0001

El desembre de 1977 l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides va proclamar el 8 de març com a Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Pau Internacional. Al Dia Internacional de les Dones es commemora la lluita de les dones per la seva participació, en peus d’igualtat amb els homes, a la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persona.

Per commemorar aquesta efemèride, des de la Fundació Isonomia, es duran a terme diferents activitats de sensibilització en matèria d’igualtat efectiva d’homes i dones durant el mes de març de 2022.

D’una banda, s’ha elaborat el cartell «Isonomia 2002-2022. Igualtat en 20 anys», compartit amb els diferents municipis que conformen la Xarxa Isonomia, tenint en compte que aquesta anualitat Fundació Isonomia commemora el 20è aniversari i per això està programant un conjunt d’accions per recordar moments i fites compartides amb les persones i entitats que formen part de la Fundació Isonomia (més informació a http://isonomia.uji.es/isonomia-20-anys/).

També, durant tot el mes de març, s’exposaran les exposicions fotogràfiques «Elles tenen la fórmula», «Dones i esport», «Dones i discapacitat», «#Sense etiquetes» i «Diversitat funcional des de l’art conceptual» als municipis de Peníscola, Borriana, Borriol, Orpesa, Moncofa, Bejís, Betxí i Geldo.

A més, per tal d’impulsar la igualtat efectiva entre dones i homes i prevenir la violència contra les dones, s’han planificat els tallers «De Theano a Mirzakhani: matemàtiques que sumen a les STEM» als centres educatius de primària de Vilafranca, Alcalà de Xivert-Alcossebre, Atzeneta del Maestrat, la Vall d’Alba, Peníscola, la Vilavella i les Alqueries; i conferències sobre «Dones i esport» a l’IES d’Orpesa, sobre «Dones i ciència» a l’IES Jaume I de Borriana i sobre «Micromachismes» als IES d’Almassora.

Finalment, s’ha programat la conferència on-line “Dones referents amb diversitat funcional: activistes, artistes i esportistes”.

—————————————————————

En diciembre de 1977 la Asamblea General de la Organización de Naciones Unidas proclamó el 8 de marzo como Día Internacional por los Derechos de la Mujer y la Paz Internacional. En el Día Internacional de las Mujeres se conmemora la lucha de las mujeres por su participación, en pie de igualdad con los hombres, en la sociedad y en su desarrollo íntegro como persona.

Para conmemorar esta efeméride, desde la Fundación Isonomia, se llevarán a cabo diferentes actividades de sensibilización en materia de igualdad efectiva de hombres y mujeres durante el mes de marzo de 2022.

Por una parte, se ha elaborado el cartel «Isonomia 2002-2022. Igualtat en 20 anys», compartido con los diferentes municipios que conforman la Red Isonomia, teniendo en cuenta que esta anualidad Fundación Isonomia conmemora su 20 aniversario y por ello está programando un conjunto de acciones para recordar momentos y metas compartidas con las personas y entidades que forman parte de la Fundación Isonomia (más información en http://isonomia.uji.es/isonomia-20-anys/).

También, durante todo el mes de marzo, se expondrá las exposiciones fotográficas «Ellas tienen la fórmula», «Mujeres y deporte», «Mujeres y discapacidad», «#Sense etiquetes» y «Diversidad funcional desde el arte conceptual» en los municipios de Peñíscola, Borriana, Borriol, Orpesa, Moncofa, Bejís, Betxí y Geldo.

Además, con el fin de impulsar la igualdad efectiva entre mujeres y hombres y prevenir la violencia contra las mujeres, se han planificado los talleres «De Theano a Mirzakhani: matemáticas que suman en las STEM» en los centros educativos de primaria de Vilafranca, Alcalà de Xivert-Alcossebre, Atzeneta del Maestrat, Vall d’Alba, Peñíscola, La Vilavella y Les Alqueries; y conferencias sobre «Mujeres y deporte» en el IES de Orpesa, sobre «Mujeres y ciencia» en el IES Jaume I de Borriana y sobre «Micromachismos» en los IES d’Almassora.

Por último, se ha programado la conferencia on-line «Mujeres referentes con diversidad funcional: activistas, artistas y deportistas».