Isonomia organitza una xarrada de la campanya «Enginyera… per què no?» al col·legi Izquierdo de Castelló de la Plana

Cartel ingeniera

La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló de la Plana, ha programat una xerrada de la campanya “Enginyera… per què no?”, que té com a finalitat fomentar la incorporació de les dones en àmbits educatius masculinitzats, com són les carreres universitàries vinculades a les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

Aquesta acció de sensibilització vol visibilitzar dones enginyeres, familiaritzar les dones amb aquestes sortides laborals i reflexionar sobre la necessitat de canviar els papers socials d’homes i dones per construir una societat més equilibrada, justa i democràtica.

L’alumnat del col·legi Izquierdo, el 2 de juny, participarà en una xerrada sobre enginyeria, gènere i tecnologia impartida per Carmen Godino Martínez, enginyera que treballa a BP Oil España S.A.U. Refineria de Castelló. A més, el professorat disposarà de materials de sensibilització, audiovisuals i gràfics, i una unitat didàctica dedicada a mostrar que les enginyeries i les ciències, en totes les seues branques, també són professions per a xiques, incloent-hi alguns noms de científiques excel·lents al llarg de la història i activitats per reflexionar sobre com es transmeten els estereotips professionals, i la importància de desafiar-los.

Aquesta actuació també compta amb la col·laboració de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I i BP Oil España S.A.U. Refineria de Castelló.

—————————————————–

La Fundación Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló, en colaboración con el Ayuntamiento de Castelló de la Plana, ha programado una charla de la campaña “Ingeniera… ¿por qué no?», que tiene como finalidad fomentar la incorporación de las mujeres en ámbitos educativos masculinizados, como son las carreras universitarias vinculadas a las STEM (ciencia, tecnología, ingeniería y matemáticas).

Esta acción de sensibilización pretende visibilizar mujeres ingenieras, familiarizar a las mujeres con estas salidas laborales y reflexionar sobre la necesidad de cambiar los papeles sociales de hombres y mujeres para construir una sociedad más equilibrada, justa y democrática.

El alumnado del colegio Izquierdo, el 2 de junio, participarán en una charla sobre ingeniería, género y tecnología impartida por Carmen Godino Martínez, ingeniera que trabaja en BP Oil España S.A.U. Refinería de Castelló. Además, el profesorado dispondrá de materiales de sensibilización, audiovisuales y gráficos, y una unidad didáctica dedicada a mostrar que las ingenierías y las ciencias, en todas sus ramas, también son profesiones para chicas, incluyendo algunos nombres de científicas sobresalientes a lo largo de la historia y actividades para reflexionar sobre cómo se transmiten los estereotipos profesionales, y la importancia de desafiarlos.

Esta actuación cuenta también con la colaboración de la Escuela Superior de Tecnología y Ciencias Experimentales de la Universitat Jaume I y BP Oil España S.A.U. Refinería de Castelló.