Isonomia programa l’exposició fotogràfica «Enginyera… per què no?» a Borriana

IMG-INGENIERA-EVA BORDAS

La Fundació Isonomia, en col·laboració amb l’Ajuntament de Borriana, ha programat per al mes de febrer l’exposició fotogràfica «Enginyera… per què no?», un espai visual de reflexió sobre el paper de les dones a les enginyeries per tal de visibilitzar 13 dones enginyeres; familiaritzar les dones amb aquestes sortides laborals i reflexionar sobre la necessitat de canviar els papers socials d’homes i dones per construir una societat més equilibrada, justa i democràtica.

L’exposició es complementarà amb una xerrada sobre enginyeria, gènere i tecnologia impartida per enginyeres que treballen a Efi. A més, el professorat disposarà de materials de sensibilització, audiovisuals i gràfics, i una unitat didàctica dedicada a mostrar que les enginyeries i les ciències, en totes les seues branques, també són professions per a xiques, incloent-hi alguns noms de científiques excel·lents al llarg de la història i activitats per reflexionar sobre com es transmeten els estereotips professionals, i la importància de desafiar-los.

L’exposició, que es podrà visitar a l’IES Jaume I de Borriana, forma part del programa d’accions impulsades per l’Ajuntament de Borriana per commemorar el dia Internacional de la Dona i la Xiqueta a la Ciència, 11 de febrer.

————————————————

La Fundación Isonomia, en colaboración con el Ayuntamiento de Borriana, ha programado para el mes de febrero la exposición fotográfica «Ingeniera… ¿por qué no?», un espacio visual de reflexión sobre el papel de las mujeres en las ingenierías para visibilizar a 13 mujeres ingenieras; familiarizar a las mujeres con estas salidas laborales y reflexionar sobre la necesidad de cambiar los papeles sociales de hombres y mujeres para construir una sociedad más equilibrada, justa y democrática.

La exposición se complementará con una charla sobre ingeniería, género y tecnología impartida por ingenieras que trabajan en Efi. Además, el profesorado dispondrá de materiales de sensibilización, audiovisuales y gráficos, y una unidad didáctica dedicada a mostrar que las ingenierías y las ciencias, en todas sus ramas, también son profesiones para chicas, incluyendo algunos nombres de científicas excelentes a lo largo de la historia y actividades para reflexionar sobre cómo se transmiten los estereotipos profesionales, y la importancia de desafiarlos.

La exposición, que se podrá visitar en el IES Jaume I de Borriana, forma parte del programa de acciones impulsadas por el Ayuntamiento de Borriana para conmemorar el día Internacional de la Mujer y la Niña en la Ciencia, 11 de febrero.