L’Ajuntament de Benicàssim renova la col·laboració amb la Fundació Isonomia de l’UJI

taller-benicassim

La vicepresidenta de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, M. José Senent, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Benicàssim, Susana Marqués, han renovat el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a realitzar accions per a la promoció de la igualtat efectiva de dones i homes.

En el marc del conveni, la Fundació oferirà informació actualitzada i permanent sobre novetats legislatives, recursos, campanyes i orientació telefònica i presencial per al disseny de polítiques i mesures d’igualtat en l’àmbit de l’administració local. A més, facilitarà informació per a dissenyar les campanyes del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones.

També s’oferirà formació en matèria d’igualtat dirigida a l’alumnat de l’EPA i es realitzaran tallers de prevenció de la violència contra les dones dirigits a l’alumnat de l’IES de Benicàssim. Així mateix, es col·laborarà en la campanya «Tots els 25 són 25 de novembre», que consistirà en una acció de visibilització social de la lluita contra la violència de gènere.

Algunes de les activitats que s’han realitzat fruit de la col·laboració entre les dues institucions han sigut els tallers «Apunta’t al bon rotllo» a l’IES Violant de Casalduch, amb l’objectiu potenciar el desenvolupament d’altres maneres alternatives de relacionar-se sexualment i afectivament, que s’aparten dels models violents, o la presentació del conte coeducatiu De paraules i persones. Una història sobre el llenguatge inclusiu a l’alumnat del Centre de Formació per a Persones Adultes.

A més, el pròxim 24 de novembre s’ha programat la conferència «La regulació legal i la realitat social de la violència de gènere», a càrrec d’Asunción Ventura, membre del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, dins de les accions per a commemorar el 25N.

—————————————————————–

La vicepresidenta de la Fundación Isonomia de la Universitat Jaume I, M. José Senent, y la alcaldesa del Ayuntamiento de Benicasim, Susana Marqués, han renovado el convenio de colaboración entre las dos instituciones para realizar acciones para la promoción de la igualdad efectiva de mujeres y hombres.

En el marco del convenio, la Fundación ofrecerá información actualizada y permanente sobre novedades legislativas, recursos, campañas y orientación telefónica y presencial para el diseño de políticas y medidas de igualdad en el ámbito de la administración local. Además, facilitará información para diseñar las campañas del 8 de marzo, Día Internacional de las Mujeres, y el 25 de noviembre, Día Internacional para la Eliminación de la Violencia hacia las Mujeres.

También se ofrecerá formación en materia de igualdad dirigida al alumnado de la EPA y se realizarán talleres de prevención de la violencia contra las mujeres dirigidos al alumnado del IES de Benicasim. Así mismo, se colaborará en la campaña «Todos los 25 son 25 de noviembre» que consistirá en una acción de visibilización social de la lucha contra la violencia de género.

Algunas de las actividades que se han realizado fruto de la colaboración entre las dos instituciones han sido los talleres «Apunta’t al bon rotllo» en el IES Violant de Casalduch, con el objetivo de potenciar el desarrollo de otras formas alternativas de relacionarse sexualmente y afectivamente, que se apartan de los modelos violentos, o la presentación del cuento coeducativo De paraules i persones. Una història sobre el llenguatge inclusiu al alumnado del Centro de Formación para Personas Adultas.

Además, el próximo 24 de noviembre se ha programado la conferencia «La regulación legal y la realidad social de la violencia de género», a cargo de Asunción Ventura, miembro del Consejo Jurídico Consultivo de la Comunidad Valenciana, dentro de las acciones para conmemorar el 25N.

Información proporcionada porServicio de Comunicación y Publicaciones