L’Ajuntament de l’Alcora i la Fundació Isonomia impulsen accions per a afavorir la igualtat entre homes i dones i prevenir la violència de gènere

IMG_1746

La vicepresidenta de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, M. José Senent, i l’alcalde de L’Alcora, Samuel Falomir, han renovat el conveni de col·laboració entre les dues entitats per a la participació del municipi de L’Alcora en la Xarxa Isonomia de municipis per a la igualtat efectiva d’homes i dones i en els seus programes anuals, l’objectiu dels quals és la promoció de la igualtat en tots els àmbits i la prevenció de la violència cap a les dones.

A través de l’adhesió a aquesta xarxa col·laborativa, el municipi rebrà informació actualitzada i permanent de les novetats legislatives, recursos i campanyes, i orientació per al personal tècnic i polític per al disseny i aplicació de polítiques i mesures d’igualtat, en l’àmbit de l’administració local i associatiu municipal: ús no sexista del llenguatge, urbanisme amb perspectiva de gènere, prevenció de la violència de gènere, coeducació, conciliació, etc.

També es facilitarà informació per a la programació del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, i es dinamitzarà un grup de treball sobre violència de gènere amb la finalitat de compartir eines per a la prevenció de la violència masclista des de l’àmbit municipal. Així mateix, es realitzaran acciones per a la promoció de la coresponsabilitat i per a sensibilitzar sobre la importància de rescatar els sabers de les dones.

—————————————————————————-

La vicepresidenta de la Fundación Isonomia de la Universitat Jaume I, M. José Senent, y el alcalde de L’Alcora, Samuel Falomir, han renovado el convenio de colaboración entre las dos entidades para la participación del municipio de L’Alcora en la Red Isonomia de municipios para la igualdad efectiva de hombres y mujeres y en sus programas anuales, cuyo objetivo es la promoción de la igualdad en todos los ámbitos y la prevención de la violencia hacia las mujeres.

A través de la adhesión a esta red colaborativa, el municipio recibirá información actualizada y permanente de las novedades legislativas, recursos y campañas, y orientación para el personal técnico y político para el diseño y aplicación de políticas y medidas de igualdad, en el ámbito de la administración local y asociativo municipal: uso no sexista del lenguaje, urbanismo con perspectiva de género, prevención de la violencia de género, coeducación, conciliación, etc.

También se facilitará información para la programación del 8 de marzo, Día Internacional de las Mujeres, y el 25 de noviembre, Día Internacional para la Eliminación de la Violencia hacia las Mujeres, y se dinamizará un grupo de trabajo sobre violencia de género con el fin de compartir herramientas para la prevención de la violencia machista desde el ámbito municipal. Así mismo, se realizarán accionas para la promoción de la corresponsabilidad y para sensibilizar sobre la importancia de rescatar los saberes de las mujeres.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions