Més de 250 estudiants participen en els últims tallers de 2015 del projecte «Igualtat en ruta»

IgualtatenRuta

La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I ha finalitzat una nova edició dels tallers «Igualtat en ruta» amb la visita a sis centres de Vila-real durant els dies 6, 7 i 8 d’octubre. Els tallers, dirigits a fomentar en els xiquets i xiquetes dels col·legis de la ciutat valors igualitaris i coeducatius, han comptat amb la participació de més de 250 alumnes i alumnes dels centres José Soriano, Bisbe Pont, Cervantes, Concepción Arenal, Verge del Carme i Pius XII.

«Igualtat en ruta» pretén promoure en l’alumnat de tercer i quart curs de primària valors com la coresponsabilitat, l’ús no sexista dels jocs, l’elecció no sexista de professions, la cooperació, la resolució pacífica de conflictes i les relacions igualitàries entre xics i xiques, entre altres; mitjançant dinamitzacions i animacions amb materials coeducatius. A més disposa d’un portal web amb recursos específics en la matèria, tant per a l’alumnat com per al professorat i les famílies.

Durant 2015 la Fundació Isonomia ha acostat aquest projecte socioeducatiu a 25 centres de municipis de la província de Castelló, integrants de la Xarxa de Municipis de la Fundació.

La Fundació Isonomia és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit estatal, dependent de la Universitat Jaume I de Castelló, la finalitat de la qual és promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com d’altres col·lectius socials, econòmics, laborals, educatius i culturalment desfavorits o susceptibles de patir discriminació, en tots els àmbits de la vida de les persones, amb la finalitat de contribuir a una societat més justa i més igualitària.